Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Основна школа “Дринић” обиљежила Дан школе

Najnovije aktuelnosti

Ученици и колектив Основне школе “Дринић” дана 24. маја 2024. године обиљежили су Дан школе и Дан словенске писмености и културе посвећен мисионарима Ћирилу и Методију.

У препуној фискултурној сали ове школе сви посјетиоци свечане приредбе уживали су у изведбама ученика и програму који су припремили. Ученици великог хора извођењем химне “Моја Република” свечано су отворили почетак приредбе. Затим се на сцени придружила и директорица ове установе Биљана Зорић. Директорица школе је поздравила све присутне ученике, школски колектив, као и госте који су увеличали ову свечаност. Поводом Дана школе, директорица је похвалила ученике за све наставне и ваннаставне активности, као и за постигнућа ма школским такмичењима. Поводом обиљежавања Дјечије недјеље која је организована под слоганом “Другарство чувајмо, љубав његујмо” организовано је такмичење у изради ликовних радова, а наши ученици су остварили сљедеће резултате:

  1. мјесто – Ученици трећег разреда
  2. мјесто – Ученици четвртог разреда
  3. мјесто – Ученици другог разреда

Такође, директорица је похвалила и све ученике који су своје ликовне и литерарне радове слали на конкурсе и школска такмичења, а посебно се истичу они који су посвећени Јасеновачким мученицима, те теми Кинеске нове године и године Змаја.

Наставничко вијеће је похвалило ученике који су своја знања показали на регионалним такмичењима, и то: Мају Ковачевић, ученицу седмог разреда за учешће на епархијском такмичењу из вјеронауке, Милана Дошена, ученика седмог разреда за учешће на регионалном такмичењу из српског језика, те саобраћајну секцију за учешће на регионалном такмичењу “Дјеца у саобраћају”. На истом такмичењу у конкуренцији дјевојчица, ученица шестог разреда Милица Мрђа освојила је 3. мјесто.

Похваљени су и ученици спортске секције, који су учествовали на регионалном такмичењу у малом фудбалу, који су заузели високо четврто мјесто.

Директорица је посебно похвалила ученике који нису имали ниједан изостанак из школе, а то су сљедећи ученици:

Марија Јеличић, Сергеј Мрђа и Марко Ракић – 4. разред

Уна Станковић – 5. разред

Јована Матијашевић – 6. разред

Косана Бањац – 7. разред

Маријана Соломун – 8. разред

И ове године је организован Програм за ученике у години пред полазак у школу који траје од 1. марта до 31. маја 2024. године. Завршено је и тестирање предшколаца и упис у први разред школске 2024/2025 године. Уписано је укупно 8 ученика. За ученике И, ИИ и ИИИ разреда организован је и продужени боравак. За ученике В разреда планирано је извођење Школе у природи, а ученици ВИИИ разреда крајем маја иду на матурску екскурзију у Требиње и Неум.

Ова свечана приредба је протекла у знаку наших матураната – ученика деветог разреда. Заједно са својим другарима матуранти су обогатили програм извођењем рецитација и глума, али је најемотивнији доживљај био када су приказали њихов кратки филм о дружењу и другарству у протеклих девет година. Ове школске године за ученике генерације предложени су Теодора Бањац и Марко Ковачевић, а одлука о проглашењу “Вуковца” биће уприличена на матурској вечери 7. јуна 2024. године.

Нашим матурантима Теодори, Пери, Нини, Марку, Вањи, Милошу, Александри, Дејану, Тамари, Зорану, Николи и Алекси желимо много успјеха у свим будућим животним пољима.

Facebook