Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Отпочели радови изградње стамбено-пословног објекта у Дринићу

Najnovije aktuelnosti

Крајем јуна у нашој општини почели су радови око изградње стамбено-пословног објекта спратности П+1+Пт, површине од 940 м˛, што це коштати око 400 хиљада КМ, а 80 % тих средстава обезбјеђено је из компоненте Развојног програма Републике Српске, док 20 % средстава обезбјеђује општина Петровац. Изводач радова је Д.О.О. „Гратод“ Бања Лука, а завршетак истих планиран је за три мјесеца.
Приземље овог објекта биће резервисано за двије гараже ватрогасних возила, као и за гаражу са каналом, која би служила за поправак тих возила. У приземљу је планирана и гардероба са 6 туш кабина, које би биле намјењене првенствено спортистима, као и канцеларија за ватрогасну службу.
На првом спрату ће се налазити вишенамјенска сала површине 316 м˛, као и двије приручне кухиње са санитарним чворовима, док је поткровље резервисано за шест стамбених јединица, од чега су три гарсонијере од 29 м, једнособан стан од 38 м, као и два стана од 68 м , односно од 78 м.
-Изградња Ватрогасног дома је веома значајан пројекат у нашој општини, јер морамо омогућити боље услове за рад Ватрогасне службе, а ништа мање није значајна ни нова сала, пошто ћемо на тај начин у великој мјери растеретити салу Основне школе, која је до сада била једини адекватан простор за бројне садржаје. Такође, веома је битна и чињеница да ћемо имати на располагању шест стамбених јединица, јер су постојећии стамбени капацитети углавном попуњени – истакао је начелник општине Дејан Прошић.

Facebook