Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Постављена Туристичка сигнализација

Najnovije aktuelnosti

Крајем априла, у нашој општини постављена је туристичка сигнализација, тако да сад сви они који улазе у Дринић могу да виде табле обавјештења о нашим најважнијим знаменитостима, манифестацијама и природним богатствима, док се испред зграде ШГ“Оштрељ-Дринић“ налази Туристичка информативна плоча.
Носилац овог пројекта била је општина Петровац, а исти је реализован у сарадњи са Министарством трговине и туризма, који су финансирали овај пројекат са износом од 3.000 КМ. Наша општина жели да оствари привредни напредак, на савременом концепту економског и друштвеног развоја, који ће заснивати на европским начелима и начелима демократизације друштва. Стварање позитивног привредног амбијента, коришћење предности локације и природних потенцијала и укључивање у савремене економске и друштвене процесе, само су дио развојних перспектива наше општине.
Постављањем туристичке сигнализације истакнуле су се и на неки начин оживјеле наше знаменитости – централна партизанска болница из Другог свјетског рата, Спомен кућа погинулим борцима из протеклог Одбрамбено-отаџбинског рата, споменик борцима антифашистима из Другог свјетског рата, прашума Лом, Жељезницка колонија – Срнетица, Козила – Штрапаријада и Ловачка кућа „Велико врело“.
Циљ овог пројекта свакако је била квалитетнија туристичка понуда, а квалитетна и добро постављена туристичка сигнализација без сумње представља основу добре понуде.
-За нашу општину је од великог значаја постављање туристичке сигнализације, јер, свака локална заједница која је туристички атрактивна мора да информише туристе гдје треба да иду, шта могу да виде и колико је то удаљено . А најбољи начин да се то постигне јесте постављање информатривних плоча и путоказних табли, што убрзава и поједностављује долазак гостију на коначно одредиште – сматра начелник општине Петровац, Дејан Прошић.

Facebook