Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Пројекат Дринићких основаца “Осигурање приступа водоснабдијевању кроз институционални развој и инфраструктуру”

Najnovije aktuelnosti

Дана, 09.11.2010. године са почетком у 13х, у сали Скупштине општине Петровац, ученици Основне школе у Дринићу су изложили презентацију свог проблема пред Општинским управним одбором Пројекта ”Демократско управљање на пољу економије – Осигурање приступа водоснадбјевању кроз институционални развој и инфраструктуру”, подржаног од стране МГД-Ф-а.
Тако су Данијела Пећанац, Марија Булајић, Драган Бањац, Драган Шево и Милорад Мишић, као дио групе ”Блацк Росе”, групе која иначе броји 23 члана, презентовали проблем нефункционалности чесми и водокотлића у њиховој школи. Дјеца вриједно раде на свом пројекту, па су већ одржали 5 радионица са циљем идентификовања проблема, начина њиховог рјешавања и скретање пажње јавности на постојећи проблем.
Они су нам одржали праву лекцију (и то преко потребну) о инертности родитеља, школе и заједнице на њихов проблем, јер ширење неугодних мириса из школоских wц-ова не смета само дјеци из школе, већ ствара ружну слику и посјетиоцу, а шкоди имиџу школе. Сматрају да дјелују партиципативно-активним укључивањем, односно да су они ту да нас информишу, а ми као заједница да им помогнемо.
И даље ће настојати да сакупе све потребне информације о потреби финансирања санирања тог проблема, а на нама је да будемо савјесни грађани, који ће имати слуха за њихове проблеме.

Facebook