Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Прослава дана треће лаке пјешадијске бригаде

Najnovije aktuelnosti

Дан треће лаке пјешадијске бригаде Петовац, прослављен је у суботу 23.05.2009., у општини Петровац, Дринић, а програму су присуствовале породице погинулих и несталих бораца ове бригаде, борци, те остали бројни гости.
У оквиру свечаности, организован је обилазак Спомен обиљежја и парастос погинулим борцима Војске Републике Српске. Овом приликом, положени су и вјенци на споменик палим борцима у име бригаде, општинске борачке организације Петровац и општине Петровац, Дринић.
У име општинске борачке организације Петровац, присутне је поздравио предсједник те организације Борислав Тољага, који је истакао да су програмски циљеви и задаци организације, између осталих, и побољшање статуса положаја борачких категорија, задаци на плану проналажења несталих бораца, социјални програм, те његовање слободарских традиција српског народа и обиљежавање значајнијих догађаја.
Ратни комадант другог батаљона треће петровачке бригаде, Вито Миљевић, подсјетио је госте на ратни пут бригаде, а овом приликом присутне је поздравио и начелник општине Петровац, Дринић, Миланко Бркљач.

Facebook