Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Прослављен јубилеј дружења дринићких и елемирских ловаца

Najnovije aktuelnosti

Пуних 35. година траје дружење дринићких и елемирских ловаца. Прослава овог великог јубилеја у част још већег и дубљег пријатељства организована је последњег новембарског викенда, када је 12 чланова Ловачког друштва „Јединство“допутовало у Дринић у петак, 30.новембра, гдје их је дочекало педесетак наших ловаца, који су за ову прилику припремили закуску за своје пријатеље у ресторану Основне школе, да би следећег јутра, једва дочекавши зору, кренули пут Зденог дола до Превије како би се бавили, како многи кажу „најљепшом ствари на свијету, коју људи за људе измислише у давној прошлости“, а којима је заједничка љубав према природи и смисао за дружењем.
Уз јело и пиће, пронашло се које грло, па је укупна бројка тог дана била – пет уловљених дивљих свиња.
• Дружење је протекло у једној заиста дивној, опуштеној и крајње пријатељској атмосфери, а што је нама као организаторима најважније, наши гости из Елемира презадовољни су комплетним боравком у Дринићу. Тешко је неком ко се не бави ловом дочарати све љепоте које овај спорт пружа сваком појединцу који се одлучи да га упражњава, али могу само рећи да смо уживали у шуми, али и на вечери која је у ресторану „Сунце“ услиједила након лова и која је потрајала до касних сати- рекао нам је предсједник Ловачког удружења „Срндаћ“, Радивој Кецман. Овом приликом, гости и домаћини су размијенили поклоне, а чланови удружења „Срндаћ“ су у име Ловачког савеза Републике Српске уручили „Јединству“из Елемира „Златни орден“, који се ријетко додјељује, а представља највеће признање ове организације за изузетну сарадњу и подршку, која ловце „Јединства“ и „Срндаћа“ веже непуне четири деценије.
На трећој слици је наш друг и брат Предраг Личина са уловљеним трофејима. Још од првих дана вијерни посјетилац нашега сајта. Велики патриота и заљубљеник у Крајину и њене људе. На четвртој слици је легендарни ловац Радивој Кецман Јуркинов, предсједник ловачког удружења “Срндаћ” из Дринића (у средини), у друштву са Милорадом Будимиром, уваженим и цијењеним становником Буковаче (лијево) и једним гостом из Елемира (десно). И на крају, пета слика, атмосфера дружења у ресторану “Сунце” у Дринићу.

Facebook