Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Реконструкција Дома здравља у Дринићу

Najnovije aktuelnosti

Захваљујући недавној реконструкцији Дома здравља у Дринићу , у овој згради од сада постоји нова и модерна амбуланта са чекаоницом, чиме су омогућени знатно бољи услови за рад доктора који раде у овој медицинској установи, а истовремено је пружен и већи комфор пацијентима.
– До сада су пацијенти били принуђени да чекају у ходнику, који је био преуређен у чекаоницу, док нова амбуланта породичне медицине посједује модерно опремљену чекаоницу са пултом и картотеком, а за пружање било какве врсте помоћи пацијентима док чекају, задужена је медицинска сестра, која сједи за пултом. Стара ординација од сада ће служити искуључиво за вакцинацију дјеце. Новоизграђена амбуланта и чекаоница испуњавају све стандарде за породичну медицину – истакла је директорица Дома здравља у Дринићу и специјалиста породичне медицине, Смиља Булајић.
Доградња поменуте медицинске установе, која је од пресудног значаја за нашу локалну заједницу, као и опремање чекаонице, коштало је око 105 хиљада КМ, а новац за ове сврхе издвојила је општина Петровац, Дринић, док је за медицинску опрему заслужно Министарство здравља и социјалне заштите.
– У новоизграђеном простору је неупоредиво једноставније и комфорније радити, али најважнија од свега јесте чињеница да је пацијентима сада засигурно лакше, јер се не морају гурати као досад, имају довољно мјеста да сједну и да се раскомоте док чекају, а модерна картотека омогућава да се сви потребни медицински папири нађу брже и једноставније – додала је Смиља Булајић.

Facebook