Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Светосавска приредба

Najnovije aktuelnosti

Српска православна црква прославља данас Светог Саву, утемељивача српске цркве, државе и школства. Савиндан се обиљежава у свим школама у Републици Српској као школска слава.

Ове школске године, 27. јануара 2022. године ученици Основне школе “Дринић” обиљежавање школске славе прилагодили су тренутној епидемиолошкој ситуацији, те су уз присуство својих наставника одржали школски час посвећен личности и дјелу Светог Саве. Директорица школе Рајка Ђумић честитала је школску славу свим ученицима и наставним сарадницима, те је пожељела да наредну школску славу обиљеже уз присуство родитеља и гостију. Уз присуство свештеника Николе Аркуле прочитана је молитва посвећена Светом Сави, а затим је услиједило традиционално ломљење славског колача. Чланови драмско-рецитаторске секције и хора у сарадњи са наставницама Блаженом Стојисављевић и Јеленом Ковачевић извели су пригодну представу о животу и дјелу Светог Саве. Директорица школе је похвалила све ученике и наставне сараднике на исказаном труду и залагању у вези са свим школским активностима. Такође је напоменула да су 83 ученика бројчано оцијењена, а 33 ученика су оцијењена са одличним успјехом. Посебно је истакла ученике који су остварили одличан успјех из свих наставних предмета: Наши највриједнији ученици су:

  • Јован Бањац, Никола Бањац, Михајло Јеличић, Сергеј Мрђа, Милица Марјановић и Сташа Симић – (2. разред)
  • Василије Стојисављевић и Јован Кубурић – (4. разред)
  • Косана Бањац, Милан Дошен, Маја Ковачевић, Алекса Прошић, Мартин Стојановић – (5. разред)
  • Маријана Соломун – (6. разред)
  • Јована Бањац – (8. разред)

Честитке поводом школске славе свим ученицима и просвјетним радницима упутили су представници Министарства просвјете и културе Републике Српске, а честитку дринићким основцима упутио је и начелник општине Драго Ковачевић.

Facebook