Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Светосавска приредба

Najnovije aktuelnosti

Православни празник и званична школска слава Свети Сава, у Дринићу је јуче обиљежена пригодном школском културном манифестацијом, у оквиру које су се публици представили ученици свих разреда Основне школе „Дринић“. Школска слава у дринићкој образовној установи прослављена је јубиларни десети пут, што је био један разлог више за весеље и славље.
Након што су ученици ову свечаност отворили са традиционалном Химном Светом Сави, пред бројним родитељима, наставницима и осталим гостима наступили су првачићи, који су извели пјесме „Ја посејах лубенице“ и „Телефонија“, док су њихове старије колеге отпјевали нумере „Пада сњежак“, “Ћирибу, ћириба“, „Змија и жаба“, „Ништа љепше од дјетета“…
На значајној и традиционалној манифестацији, која је одисала пријатном и празничном атмосфером, свештеници су запалили свијећу, освештали кољиво и славски колач, а присутне је поздравила и директорица Основне школе „Дринић“, Миља Бањац, која је овом приликом изразила велико задовољство што се у нашем малом мјесту школска слава слави већ десет година.
– Наша највећа признања су успјех и љепота наше дјеце и искрено вјерујем да ће у годинама које су пред нама ученици остваривати запажене резултате као и до сада, а уједно се надам и да ће бити више ученика у нашим школским клупама – додала је Миља Бањац.
У част првом српском просветитељу, који заузима једно од најзначајнијих мјеста у српској историји, овог сњежног и светог дана, играли су се весели дјечији скечеви, а рецитовале су се и најпознатије пјесме, посвећене управо Светом Сави – утемељивачу Српске православне цркве, државе и школства.. Неке од њих су „Светосавско благо“, „Српкињица“, „Савин избор“, „Живот Светог Саве“…

Facebook