Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Светосавска приредба

Najnovije aktuelnosti

Дана 26.01.2018. године у ОШ „Дринић“ одржана је приредба поводом школске славе Светог Саве.
Програм су отворили ученици шестог, седмог, осмог и деветог разреда глумом „У потрази за Светим Савом“ а завршили су причу Химном Светом Сави. Након њих су наступали првачићи сапјесмом „Дјеца су украс свијета“, те је директорица Рајка Ђумић поздравила све присутне госте, захвалила се што су на овај важан дан са нама Његово преосвештенство владика Сергије, начелник општине г.Милан Грбић и тех. директор шумског газдинства гђица. Драгана Ромчевић. Такође је истакла велику улогу учитеља у описмењавању ученика, преношењу знања и усмјеравању ученика на прави пут кроз живот , а то је Пут Светог Саве. Похвалила је све учеснике у припремању и извођењу Светосавске академије и пожељела да наставимо сви вриједно да радимо и да ученици учествују у што више активности како у школским тако и ваншколским активностима.
Да је Петровачка цеста била свједок страдања нашег народа, наше дјеце изрецитовала нам је наша Бојана Почуч, Бранко Ћопић „На Петровачкој цести“. „Поскакушу су нам извели ученици шестог разреда, док су гитаре свирали Василије Мрђа и Стефан Соломун. Пети разред нам је извео „Подјелу улога“. Фолклор наше школе извео нам је игру „Чачак“.
Педагогица наше школе, Николина Ђаковић, указала је на вриједан рад и труд наших ученика и оне најуспјешније је директорица наградила школским поклонима. Награђени су ученици који су имали све петице у Првом полугодишту: Ангелина Аркула и Маријана Соломун из другог разреда, Балабан Милош из трећег разреда, Јована Бањац из четвртог разреда, Сара Стојисављевић и Теодора Прошић из петог разреда и Ивана Ковачевић из шестог разреда. Такође су награђени : ученик 9.разреда Алекса Ковачевич и ученица 7.разреда Марија Врањеш.Они су пронијели име школе на ваншколским такмичењима у рвању,освојили су прво мјесто у својој категорији на нивоу Босне и Херцеговине. Алекса је проглашен спортистом године у Босанском Петровцу. Награђена је и Ивана Кецман,ученица 8.разреда.Ивана је позитиван примјер како другари помажу једни другима.Она помаже својим другарицама да савладаји одређено градиво како из математике и српског језика , тако и из осталих предмета.
Школска поклоне је обезбједила гђица.Гордана Бањац испред Црвеног крста. Искрене честитке ученицима, њиховим родитељима, учитељима и наставницима .

Facebook