Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

У Дринићу обиљежен Дан бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске

Najnovije aktuelnosti

Поводом обиљежавања Дана бораца одбрамбено -отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка, у Дринићу је у суботу 15.фебруара уприличена свечано-радна сједница Скупштине Општинске борачке организације Петровац.
У 11 часова, начелник општине Петровац, Дринић, Миланко Бркљач и предсједник Скупштине Општине Петровац, Дринић, Славица Дроњак, положили су вијенце на Спомен обиљежја, у знак сјећања на погинуле борце отаџбинског рата. Овом приликом, положени су вјенци и на споменик бораца и жртава фашистичког терора у Другом свјетском рату. Након тога, у Спомен кући, одржан је Парастос погинулим и умрлим борцима отаџбинског рата, на којем су присуствовали бројни чланови Борачке организације Петровац, као и многи грађани Дринића.
Свечано-радна сједница настављена је у општинској сали, на којој је у уводном дијелу, предсједник Борачке организације Петровац, Борислав Тољага, подсјетио присутне да је у протеклом рату 241 борац из Општине Петровац дао свој живот за Републику Српску.
– Наша Борачка организација радила је досад у тешким материјалним условима. Тјеши нас што новоизабрани начелник има много више разумјевања за наше проблеме, па се искрено надам да ће у будућности бити мање тих потешкоћа, те да ће сарадња Општине Петровац, Дринић и општинске Борачке организације бити на много вишем нивоу – додао је Тољага.
На дневном реду сједнице, нашао се и извјештај о раду ове организације за протеклу годину. Истакнуто је да су чланови поменуте организације радили на стамбеном збрињавању породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, као и на евиденцијама одликованих и посмртно одликованих бораца. Овом приликом, једногласно је изабран члан општинске Борачке организације Милорад Будимир за делегата у скупштину Борачке организације Републике Српске.

Facebook