Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

У Дринићу обиљежен Дан бораца војске Републике Српске

Najnovije aktuelnosti

Општинска борачка организација Петровац – Дринић обиљежила је јуче, 14. фебруара Дан бораца одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске и Први српски устанак . Положени су вијенци на Спомен обиљежја,што су овај пут учинили начелник наше општине Дејан Прошић, предсједник Предсједништва општинске Борачке организације, Драган Пећанац, као и чланови Борачке организације Томислав Новковић и Перица Дамјановић.
Само по себи, подразумјева се да је на овај дан посвећен нашим борцима, уприличен и Парастос за погинуле и умрле борце одбрамбено – отаџбинског рата, којем је поред породица погинулих и ратних војних инвалида, присуствовала и неколицина градана Дринића, а разлог нешто слабије посјећености засигурно су сибирске хладноће и снијежне падавине.
Ово је засигурно дан када сви треба да се присјетимо наших бораца, који су уградили своје животе у Републику Српску, али и свих оних који су као борци Војске РС грађани ове земље и који очекују од своје Републике да има разумијевање за све њихове потешкоће.
Предсједник Борачке организације РС, Пантелија Ћургуз честитао је свим демобилисаним борцима Војске Републике Српске Дан бораца одбрамбено – отаџбинског рата.
– Дан бораца један је од најзначајнијих датума у новијој историји српског народа. Изражавамо увјерење да ћемо сваким даном у нашој Републици – нашој светињи, стварати боље услове за бољи материјални положај свих демобилисаних бораца и свих који су на било који начин дали свој допринос стварању Српске – рекао је овом приликом Ћургуз.

Facebook