Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

У Дринићу обиљежена “Дјечија недјеља”

Najnovije aktuelnosti

Ученици Основне школе „Дринић“ традиционално су почели обиљежавање „Дјечије недјеље“ 1. октобра. У оквиру ове манифестације, која је трајала првих седам дана у десетом мјесецу , наши ђаци су заједно са својим наставницима организовали час демократије у природи, својеврсну ликовну колонију у просторијама Основне школе, а без сумње је најинтересантнији дјечији догађај био – маскенбал, гдје су, у пријатној и веселој атмосфери, учествовали ученици свих разреда, а жири у којем су били учитељица Смиља Ћулибрк и наставници Раде Совиљ и Мирјана Шево бирали су најбоље маске.
У категорији од 1. До 5. разреда, маска Златокосе, коју је носила Теодора Боци проглашена је маском дјечије недјеље, а уједно и најљепшом, док је, поред ње, најљепша била и маска краљице коју је понијела Марија Бањац. Милош Ракић је као маскирани бик имао најсмјешнију, Лука Перковић као чаробњак најкреативнију, а најоригиналнију маску – маску балерине, носила је Татјана Мрђа. Најстрашније су биле Јелена Бањац и Милана Керкез са маском вјештица, а Миланина је уједно била и најшаренија маска.
Срђан Грбић је као принц добио признање за маску са највише уложеног труда. Најслађи су били Василије Мрђа као Нинџа корњача и Анастасија Кецман као гусар, а најефективнији је био Петар Боснић као сова. Анастасија Липић је као Јагодица Бобица проглашена најуочљивијом, а Јелена Бањац највјеродостојнијом.
У категорији од 6. до 9. разреда маскирани каубоји Марија Булајић, Данијела Пећанац и Јована Будимир понијели су заслужено титулу маске „Дјечије недјеље“, која је уједно била и најефектнија, а најкреативнији су били њихови другари Милорад Мишић, Бранислав Бањац и Милорад Шкалоња као маскирани рокери. Најшареније маске понијели су Ана Кецман и Срђан Кецман као као Пипи Дуга Чарапа и Чаробњак, а најстрашнијим су проглашени Кристина Булајић, те Драган и Бојана Бањац, маскирани као вампир, ђаво и лик из хорор филма „Врисак“. Јелена Керкез и Нада Ступар као принцезе, те Николина Булајић као „Дјевојка мачка“ по мишљењу жирија биле су најслађе, а најуочљивија је била Анђела Ђукић као анђео. Вила Николина Булајић, Индијанац Никола Срдић и навијачица Бојана Грбић изабране су најсимпатичнијима, а војник Вук Кецман и ловац Никола Бањац проглашени су највјеродостојнијим. Овом приликом, као ловац се маскирао и Давид Бањац, а као каубој и Марија Шеховац и њих двоје су освојили признање за најоригиналнију маску. Вила Кристина Кецман и ђаво Марко Грбић понијели су маске у које је уложен највећи труд, а најљепшом маском проглашена је маска принцезе коју је носила Милица Ђаковић.
Карневал под маскама, као облик забаве датира још из 15. вијека, када су се на дворовима одржавали бројни балови, а овај догађај је нарочито занимљив дјеци, па можемо слободно рећи да скоро да и нема дјечијег рођендана или друге прославе за малишане на којој се не организује маскенбал.

Facebook