Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

У Дринићу одржано предавање на тему “Заштита воћа од болести и штеточина”

Najnovije aktuelnosti

Дана 29.06.2012. Агенција за пружање стручних услуга у пољопривреди РС, ПЈ Бања Лука је одржала у општини Дринић теоријско предавање на тему „Заштита воћа од болести и штеточина“ и практичну обуку „Љетна резидба воћа“.
На теоријском предавању су заинтересовани произвођачи воћа могли да се упознају са изгледом и карактеристикама, циклусима развоја најважнијих штеточина које нападају воћне врсте и са најзначајнијим биљним болестима које чине штете на гајеним воћкама, као и са методама борбе против њих. Присутни произвођачи су имали велики број питања о заштити воћа на које су добили адекватне одговоре, а подијељени су и материјали који садрже програме заштите значајнијих воћних врста.
На практичној обуци су воћари присуствовали љетној резидби и на практичан начин су упознати са захватима у љетној интервенцији на воћу. Овај начин резидбе, повијање грана и други помотехнички захвати на воћу нису у широј употреби код ових произвођача тако да им је ово предавање приближило нове помотехничке моделе који доприносе повећаној родности воћних засада.

Facebook