Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Влада Јапана обезбиједила средства за пројекат опремања Дома здравља “Дринић”

Najnovije aktuelnosti

Влада Јапана је одлучила да обезбиједи грант средства у износу од 123,592 евра (око 241,700 КМ) за два пројекта набавке санитетских возила и медицинске опреме за домове здравља у Петровцу и Сокоцу.
Грант уговоре потписали су амбасадор ИТО Макото и директори домова здравља 3. фебруара 2021. године у Амбасади Јапана у Сарајеву. Влада Јапана је одобрила 50,114 евра (око 98,000 КМ) за Пројекат опремања ЈЗУ Дом здравља Дринић у Петровцу санитетским возилом и медицинском опремом. Грантом је омогућена набавка једног санитетског возила и два дефибрилатора за ЈЗУ Дом здравља Дринић у Петровцу. Дом здравља је основан 2000. године и служи као једини центар примарне здравствене заштите у општини. Овом донацијом Дом здравља може пружити боље и правовремене услуге превоза пацијената, као и квалитетније здравсвтене услуге, а око 430 пацијената годишње ће имати директну корист.
У оквиру програма Грант помоћи за Темељне пројекте људске безбједности (ГАГП), који је започео 1996. године, Влада Јапана придаје велики значај унапређењу основних сектора, укључујући образовање, здравство и деминирање у Босни и Херцеговини. Укупан износ донација у протекле 24 године је већи од 19 милона евра (око 37 милона КМ), а средства су утрошена за опремање, изградњу и реконструкцију објеката укључујући 37 пројеката у области здравства у цијелој БиХ. У нашој делегацији у Сарајеву су боравили директорица Дома здравља др Смиља Булајић и општински пројект менаџер Бојан Ћулибрк.

Facebook